Over ons

Het ontstaan van YouTubeMP3.nl

YouTubeMP3.nl is ontstaan in 2018, toen twee jonge en enthousiaste Nederlandse jongens (Jochem en Rick) hun handen bijeensloegen om de beste YouTube naar MP3 converter te ontwikkelen. Beiden zagen de reeds bestaande converters verslechteren of zelfs verdwijnen van het internet, waardoor er veel vraag onstond naar een goed functionerende en snelle converter.

Na maanden brainstormen en overleg, zijn we in februari 2018 begonnen met de ontwikkeling van onze gratis YouTube naar MP3 converter tool. Na een maandenlange ontwikkeling en vele tests (wij willen alle beta-testers nogmaals bedanken voor hun inzet) hebben we besloten om de eerste versie van onze tool te publiceren voor het grote publiek: de eerste versie van YouTubeMP3.nl ging online op 8 juni 2018.

Geografisch gescheiden servers

Om de bereikbaarheid van onze tool te verbeteren hebben we er voor gekozen om meerdere download (DL) servers in te zetten. Deze servers zijn verdeeld over meerdere locaties, en in verschillende landen. Zo zorgen we er voor dat onze tool internationaal gebruikt kan worden door bezoekers over de hele wereld. Tijdens het converteren wordt er automatisch een beschikbare server toegewezen aan het proces, zodat je het door onze tool geconverteerde bestand binnen enkele seconden kan downloaden naar uw computer.

Nog meer unieke features

Naast onze geografisch gescheiden download servers beschikken wij over meer unieke features, die u bij andere soortgelijke tools mist. Bij ons is het namelijk ook mogelijk om uw geschiedenis te bekijken, zo kunt u zien welke video’s u het laatst heeft geconverteerd naar een MP3 bestand via onze tool. Wij blijven uiteraard ook in de toekomst werken aan YouTubeMP3, het is dus goed mogelijk dat er later nog eventueel meer handige features bij komen. Als je suggesties of vragen hebt voor / over onze tool, dan horen wij dat vanzelfsprekend graag via ons contact formulier.

100% gratis YouTube video’s converteren

Wij vragen geen enkele vergoeding voor het gebruiken van onze tool. Echter plaatsen wij wel advertenties op onze website. Dit doen wij om onze eigen (server)kosten te dekken zodat we onze gratis tool kunnen blijven aanbieden. Wij zouden het daarom ook zeer waarderen als u uw eventuele advertentie blokkering (bijv. AdBlock) uitschakelt op onze website. YouTubeMP3 is en blijft een gratis converteer tool. Daar staan wij voor!

YouTubeMP3.nl op sociale media

Wij zijn ook te vinden op diverse social media kanalen, o.a. op Twitter en Facebook. Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en updates.